dilluns, 26 de maig del 2014

ESTIL CALDERIÀ

  Després de com vam gaudir amb l'ultima Sessió del taller de plàstica, reprenem a Alexander Calder, no per a calcar una obra seva, sinó per una crear una nova nostra, única i irrepetible, inspirada en l'artista nord-Amèrica. Primer de tot hem interpretat aquestes tres obres; fixeu-vos en allò que han vist els xiquets:  


1. L'espai perquè hi ha estrelles, planetes i un sol.
2. Una serp que ha eixit volant per l'espai. 
3. Una boca i dos ulls negres. És una boca que està contenta. 
4. Un extraterrestre amb la nau espacial darrere de la taca blanca. 


1. Un arbre
2. Un jardí
3. Un riu amb pedres i un peix que està nedant.
4. Una tenda de caramels


1. Un caragol. 
2. Una caragol que ha eixit volant a l'espai.
3. Un caragol en un riu de pedres blaves i de pedres de foc.  
4. La meitat d'un bigoti.

Finalment Raül Arnau ha llançat una hipòtesi molt complexa però fantàstica: jo crec que el que passa és que tot està relacionat perquè els cercles, el bigoti i els ovals es repeteixen en els tres quadres; per això crec que és el mateix quadre però partit en moltes parts. M'he quedat amb la boca oberta. 

Una vegada analitzats hem utilitzat un material nou (trossos de goma-eva), seleccionant-lo i distribuint-lo per la cartolina de forma lliure.  Inspirant-se en Calder, s'han inspirat en les formes i els colors bàsics que utilitzava l'artista, les han pegat i amb completat l'espai amb retolador negre i ceres molles. D'aquesta manera s'han creat mons molt particulars.  



  Però és que encara ens ha queda temps per a fer un parell d'escultures per a fer un photo-cool per a l'expossició. Són dos escultures, dos criatures, que crec que formaran un conjunt molt divertit.


  Què vós pareix la idea?


  A més, els he posat una pel·lícula en la qual poden veure a Calder ensenyant-nos i jugant amb el seu circ fet amb materials de reciclatge. Una passada!

                              

2 comentaris:

  1. la imaginació dels xiquets és impresionant

    ResponElimina
    Respostes
    1. Important no deixar a banda ixa imaginació mai en tots els àmbits de la vida...

      Elimina