dimecres, 5 de febrer del 2014

Més i menys, menys que més

  Als llibres d'excercicis de numeració i càlcul d'Àngel Alsina que duem a la classe, uns exercicis què els costar prou d'entendre van ser els que feien referència a menys que i més que. En aquests moments, als quals, per més que intentes explicar en una sessió un parell de fitxes en la pissarra i amb un moment e manipulació a la taula, la meitat de xiquets no ho entenen, cal parar, reflexionar què necessiten per a que ho entenguen i el·laborar algun recurs i dedicar les sessions que facen falta. Si passem a treballar, conceptes i procediments més complicats sense assolir allò bàsic i imprescindible, no els estarem fent cap favor als xiquets.  

  Aquest és el cas d'aquest joc de cartes al qual hi ha un taulell diferent per a cada xiquet. Guanya qui col·loca abans les tres cartes al seu lloc corresponent. Cada torn agafem una carta, que estan al centre del grup, i anem pensant si la podem col·locar en algun interval. Sé que els signes - i + no són els correctes per a indicar menor i major però són els més propers per als xiquets i els que em van parèixer més adequats per a que ho entengueren tots. Dalt tenen la sèrie numèrica bàsica per a que tinguen una referència.    


  Gran part d'ells sí que entenen el concepte més de i menys de, però els intervals entre un i altres és allò que els resulta més difícil. Anirem treballant-lo. La primera sessió d'aquest joc ha sigut prou satisfactòria però encara hi ha alguns que no s'han agarrat o que han guanyat i no han entès bé per què.

                           

  A més, per tal de treballar la suma i el càlcul mental de números de l'1 al 6 també els he fet aquest taulell de Warhol on una fada ha d'anar a rescatar a una amiga seua que se l'està menjant un caimà. Per tal d'arribar haurà de passar que diverses obres de Warhol; si cau en Superman pot avançar dos caselles més i si cau en el caimà, en la serp o en la calavera, ha d'anar dos cap arrere.


  Animeu-vos a jugar, va!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada