dimarts, 11 de març del 2014

Superman

  Ja vos he parlat en repetides ocasions del bon olfacte que tenia Andy Warhol per a identificar a les icones nord-americanes, ja foren artistes, begudes o, fins i tot, superherois del còmic. Aquest és el cas de Superman, protector de l'essència nord-americana. La infantessa de l'artista va estar marcada pel conegut com a ball de San Vito, una enfermetat que el va tindre tancat a casa diversos mesos, llegint còmics com Popeye o Superman, revistes com Vanity Fair o Vogue i menjant Sopa Campbell.  

                          

  L'artista va recuperar la figura de l'heroi en diverses serigrafies al llarg dels anys. Una de les més conegudes és la que va realitzar amb incrustacions de pols de diamant o una reproducció d'una vinyeta en gran format. Algunes les van furtar i altres han sigut subhastades més tard per quantitats no molt assequibles.

                             

  Nosaltres hem aprofitat aquesta obra per a treballar el dibuix guiat partint del model original. Primer els xiquets han especulat al voltant de l'obra: uns han pensat que hi havia una fuga de gas tòxic o radiactiu (quin vocabulari), altres que estava rescatant a algú d'unes roques que s'estaven caient, altres que anava a matar a algú... Al final per a arribar a la conclusió que estava apagant un incendi amb el seu super-bufit. Hem dibuixat el vent, les roques i hem pintat la figura, el fons i les lletres el més semblant possible a l'original. Vam estar més d'una hora dibuixant i pintant però finalment ens va eixir de categoria. 


  Les lletres i el personatge estan pintades de retolador i el fum de gris i negre amb llapis de fusta, al igual que el fons de blau, però pintat de forma molt lleugera.


  A més van treballar les bafarades i les onomatopeies. Una sessió molt profitosa.

1 comentari: