dilluns, 17 de març del 2014

Flors

  L'hibiscus és un arbust comú però molt conegut gràcies a que Warhol va fer còpies de les seves flors amb pètals de diferents colors sobra la base d'una fotografia. La sèrie Flowers de 1974 va formar part d'una exposició a París i una altra a Nova York compostes per llenços gegants i va ser tota una revolució per a l'època i la culminació d'una de les sèries més exitoses i rentables. La simplicitat de la imatge, brillant i plana, li va permetre convertir el seu famós estudi, la "Factory" en una cadena de muntatge per a fer fins a 900 flors. Nosaltres hem fet 21, que no està gens malament.



  Per a fer-les vaig agafar la imatge d'un jardí ple d'herba i la vaig fotocopiar. Per a donar-li un poquet de color, els xiquets han pintat algunes d'aquestes brosses amb dos tonalitats diferents de cera verda molla, entremesclant les ratlles per tal de crear un efecte continuador. Després els he presentat un material nou, el grafit, el qual han aplicat de forma horitzontal per tot el color i el blanc i negre de la fotocòpia, ressaltant la fotocòpia i integrant en ella el color verd.


  Per últim, hem estampat unes flors amb esponges i pintura de tempera. Trobareu no només flors i és que els xiquets han fet la seva pròpia aportació a l'obra d'art incloent insectes de jardí.  


  Genial!

3 comentaris: