dilluns, 3 de març del 2014

Alba warholiana


  L'alba (Sunset) és un conjunt de serigrafies que va realitzar Warhol al 1972 i que consta de 632 obres numerades. Es tracta d'una obra menor i poc coneguda d'ell; no obstant, a desembre la sala de subhastes Chirstie's va vendre una d'elles per només 62000 $ (una ¿ganga!).

  A nosaltres ens ha servit no només per a treballar l'aquarel·la sinó l'espai. Quan li he ensenyat als xiquets les sèries han identificat el sol que estava eixint i uns deien que eixia de la muntanya, de la mar o del foc depenent dels colors predominants. Gràcies a això hem reflexionat al voltant de com de fàcil és donar a entendre alguna cosa amb l'art, només canviant un color o línia. I ens posat mans a l'obra.

  A la cartolina blanca només hi havia dibuixat el contorn del sol eixint, però en realitat només era un cercle inclomplet... Calia convertir-lo en l'alba i per això necessitàvem dividir l'espai restant en quatre parts, però sense creuar el sol per tant què no trencarem la sensació que el sol destaca per damunt de tots els colors. A continuació hem marcat quines zones anàvem a pintar amb aquarel·la i en quines anàvem a posar arena de colors pegada amb cola i estesa aleatòriament.

                            

  Alguns d'ells han hagut de repetir el treball perquè no entenien que calia que la línia de color què entrava cap al sol havia d'eixir per l'altre costat sense pintar l'astre. A més, hem aplicat una varietat cromàtica amb l'aquarel·la (verd clar, verd obscur, per exemple) de forma seriada.



   Pareix divertit i senzill; és divertit però per a molts d'ells no és senzill. Això, sí, han gaudit fent-lo. Ja ens queda poquet per a treballar a Warhol. La setmana que ve... tal vegada vos sorprenguem amb un Boticcelli.

2 comentaris:

  1. Jo crec que després de totes aquestes imatges de Warhol, sols ens queda que exposen a la National Gallery.

    QUINS ARTISTES!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Si ens dona temps exposarem a la sala d'usos múltiples... lo de la National Gallery... però tot es intentar-ho, jejejeje

    ResponElimina