dilluns, 20 de gener del 2014

ELS NOSTRES 15 MINUTS DE FAMA

   Les creacions del pop-art parodiaven, adoptaven i capitalitzaven els símbols del consumisme, l'èxit i la fama, així com la cultura de masses. Un dels quadres més coneguts de Warhol és la reproducció de múltiples imatges de la fotografia de Marylin Monroe, acolorida sense atenció al detall i amb tonalitats plans i extrems. Aquesta obra s'enquadra en una sèrie de litografies que va crear a principi dels anys sisanta (Liz Taylor, James Dean, Mao, Elvis...). En aquesta pintura cal destacar també la repetició en sèrie. Aquesta característica està molt lligada al particular procés creatiu de l'artista, utilitzant fotografies projectades en tela, sistemes industrials de serigrafiat; a Warhol li agradava l'aspecte impersonal al qual ha desenvolupat aquest sistema de treball. La mateixa cara de la famosa Marilyn retratada en sèrie destacava la superficialitat i banalitat de la fama.



  Però nosaltres també són importants i reclamem el nostre xicotet moment de fama amb aquest treball tan fantàstic que hem realitzat avui. Hem utilitzat tres tipus de material per a realitzar aquestes repeticions: llapis de fusta, aquarel·la i tempera. La cara, el coll i la roba la teniu de colorins de fusta, el fons i el monyo d'aquarel·la i les celles i el nas de tempera. Ens podíem eixir un poquet, igual que feia Warhol però havíem de prestar atenció als colors: no podíem repetir el colors ni els fons, ni cap element del retrat; es a dir, si una la pintàvem rosa ja no podíem tornar a pintar una altra del mateix color, però sí algun altre element d'algun altra foto. I tot allò per tal d'aconseguir aquest meravellós efecte. A més, alguns s'han col·locat lliurement bigoti o boques amb emocions com content o enfadat.



 Els ha fet molta gràcia què l'obra i l'artista foren la mateixa persona i han treballat molt a gust durant més d'una hora. Com a anècdota: Alejandro M ha col·locat com a nom de l'obra Alex ja que en tres anys tot el món li deia d'aquesta manera. 


  El resultat final és tan imperfecte, colorit, diferent i creatiu que em fa de nou alabar el talent d'aquests incipients artistes. 

1 comentari:

  1. Ese taller ha encantado a Lucas, estaba muy contente del trabajo y del resultado. Me ya comentado que ya tenido una día genial.

    ResponElimina