dimarts, 26 de novembre del 2013

EL NOSTRE PRIMER WARHOL

  Jo, fins que no vaig arribar al desaparegut curs de C.O.U., no vaig rebre una formació un poc més ampla al voltant de la història de l'art. Aquesta assignatura, darrere dels tecnicismes i de les interminables dades i noms per a estudiar, sempre em va resultar interessant però mai vam treballar de forma àmplia la importància d'alguns artistes contemporanis. Aquests, com Klee, Pollock o Warhol, van revolucionar l'art en el seu moment i també poden ser importants a la pedagagia de l'educació artística, visual i plàstica; això sí, depenent de com es presente als xiquets i es treballe amb ells. Des d'aquest modest blog, anem a intentar de la forma més lúdica i profitosament didàctica  possible.

Warhol, mundialment famós per les serigrafies de Marilyn Monroe, és molt més que unes imatges repetides amb colors vius i poc a poc aniré contant-vos els meus descobriments i com he pensat que es pot adaptar a l'Educació Infantil. Aquesta setmana, per a introduir-lo, vaig presentar algunes de les seves obres i, especialment, una sèrie de dibuixos que va realitzar per a xiquets al llibre Un libro para colorear.  Dibujos de Andy Warhol. Aquest quadern consta d'una sèrie de deliciosos  dibuixos, plens de fades, flors i perillosos animals que sembla viuen meravelloses aventures.

        

Els xiquets van seleccionar un d'aquests dibuixos, Alligator  lizard, i entre tots vam marcar les pautes per a pintar-ho. Les fades i les escates del caiman, què tenen forma de rombe, les vam fer amb colors de fusta, i la resta de l'animal el vam pintar amb aquarel·la.


Aquest treball ha necessitat molta precisió i paciència per la seua part però els xiquets han gaudit fent-lo i, a més, s'han ajudat uns als altres. Mireu què seriosos i concentrats estan a l'hora de treballar.
  

Informe als pares que també podeu aportar coses d'aquest artista (fotos o llibres) per a ampliar el seu estudi. Gràcies!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada