dimecres, 24 d’abril del 2013

NUETA I EMBARASSADA AL JARDÍ

Com ja estem acostumats a fer dos obres de Klee al taller d'educació artística, avui no podíem baixar el ritme.


El primer quadre que hem interpretat ha sigut Somni d'hivern, al qual els xiquets han vist a una dona que estava tomada en el jardí de sa casa (fixeu-vos en les fulles i, inclús, alguns han vist un riu). Tots han tingut clar que la dona estava embarassada per la seva panxa i pel cor, que represana a un bebé, segons els meus alumnes. Hem pensat que aquesta és Lili, la dona de Klee, i per això li hem posat ixe nom. 



La tècnica que hem gastat ha sigut utilitzant un material que ja havíem utilitzat: el guix mullat en aigua. No obstant, avui volia que experimentaren a arrastrar el guix i a mesclar colors. A més, una de les coses que més m'atreia del quadre era que les línies no estan tancades i, en conseqüència, les zones per pintar no estan delimitades. D'aquesta manera, treballem també conceptes, no soles artístics, sinò també matemàtics. 

 

  

Per a aprofitar el guix que ens havia sobrat, de forma més lúdica però més conciencuda, hem fet la nostra Nova harmonia, amb color més alegres que els de Klee.



No vos podeu imaginar l'avanç que suposa per als xiquets fer un excercisi aparentment tan simple com omplir una superfície de quadrats i no deixar cap espai. El segon i anònim exemple, el qual el xiquet no l'ha ficat el nom, és un meravellós exemple de com ha resolt el fet que no podia fer més quadrats per a unir els que havia fet de forma separada.


Aquesta vegada hem gastat guix humit però no hem tornat a sucar-lo perquè sinó es difuninava molt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada