dimarts, 9 d’abril del 2013

GENEROSOS

Ahir al taller de filosofia vaig plantejar, en un nou bloc al voltant de la solidaritat i les relacions socials positives, què era ser generós. Ningú sabia què significava ixa paraula, però sí que ho identificaven a ser bona persona, com va dir Raül Arnau, qui sí que tenia clar el significat de l'egoisme. Després d'explicar per damunt el significat de generositat, els preguntava ERES GENERÓS? i a continuació PER QUÈ? Alguns d'ells eren generosos perquè li van donar els joguets vells als xiquets que no tenien res però... Nayara va concloure que seríem més generosos si li donarem joguets nous i no vells. Uns altres pensen que són generosos perquè ajuden als demés a fer les fitxes quan acaben la seva feina, o perquè una vegada li van donar pà a una dona pobre que demanava al carrer. Això sí, Dani Cardona, sempre en un acte de sinceritat, se'n va anar a casa sense saber si ell era generós o egoista. 

En lloc de fer fitxa, vam fer un excercisi de generositat i ens vam intercanviar les maraques que havíem fet en casa. I, com sempre hi ha sorpreses, Alicia em va regalar les seues i a mi em va tocar correspondre-li.

És un bon punt de partida.  





1 comentari:

  1. Vale ya entiendo porque Lucas ha vuelto a casa con los maracas de Jordi, estaba muy contento. Me ha dicho que se tenía que regalar cosas pero no sabía de que iba el tema.

    ResponElimina