Hem tingut molta sort perquè nostre conserge, Joan, és un gran paleontòleg aficionat que en el seu temps lliure rastreja i busca restes de dinosaures al voltant de Morella. Ens ha dut unes peces molt interessants, li hem fet una entrevista amb preguntes que havíem preparat en classe i, per a terminar, li hem regalat un diploma que hem fet entre les dos classes per donar-li les gràcies pel seu esforç. Gràcies!
Joan ens ha explicat que a Espanya està prohibit apropiar-se d'un fòssil de dinosaure que has trobat a no ser que siga d'un dinosaure no identificat i que siga una peça molt insignificant. Les peces grans d'aquesta col·lecció són del Marroc. Ací dalt teniu una part del cap d'un dinosaure i quatre unglots.
Açò no són pedres normals. Alguns dinosaures, com el diplodocus, menjava pedres també per a facilitar la seva digestió. Aquestes són algunes d'elles.
Aquestos tres fòssils són exactament allò que pareix: excrements!!!
Ens ha fet una gran explicació i ha respòs a totes les nostres preguntes, com per exemple: per què busques dinosaures? on els busques? has trobat un tiranosaure? com els netejes? com els busques? com trencaven els dinosaures l'ou? quin és el teu favorit?... La resposta a aquesta última pregunta ha sigut fàcil per a ell (l'iguanodon) perquè és el que es troba amb més abundància a la comarca de Els Ports.
Ens ha anunciat que d'ací a poquet hi haurà a Morella un nou museu de dinosaures perquè en Cinctorres i en Morella hi ha desenes de caixes plenes de restes. A més, entre els coneixements científics que ha compartit amb nosaltres, hem descobert que fan falta també coneixements de geologia per a saber on començar a buscar fòssils de dinosaures.
Un detallet! Gràcies Joan.
Una gran experiència que posa quasi el punt i final al nostre gran projecte al voltant dels dinosaures.
Genial, que suerte tienen los niños de poder ver fossils, no sabía que Joan es paleontologo aficionado, muchas gracias a el por compartir eso con nuestros peques!
ResponEliminaAitana hem va contar que havia vist fòssils i unes pedres que no eren pedres, però no ho vaig entendre molt bé fins que vaig veure açò. Per a ells és una experiència molt gran i veure a un "paleontòleg" de prop imagine que es deguen quedar impresionats.
ResponEliminaI com no donar-li les gràcies a Joan per haver-los transmitit les seves experiéncies.