A la dreta teniu a la fada Química, la qual compta amb uns poder extraordinaris i un poquet més abaix a una horrible i boja bruixa que vol atacar el món de les fades amb tot un exèrcit de serps verinoses, ogres pudents i cocodrils famolencs.
Aquest és el resum del conte que ens ha servit per a presentar l'últim i apassionant bloc que anem a treballar al nostre taller d'experiments: la química.
Una ciència tan àmplia i apassionant (si és ben explicada) no es pot resumir en cinc o sessions, però sí que es pot presentar el concepte de reacció química i aprofitar-se d'algunes d'aquestes reaccions per a motivar als xiquets i que aprenguen com poder fer servir aquesta matèria científica per a entendre un poc millor el món que ens envolta.
Mans a l'obra.
El primer experiment que hem realitzat, relacionat amb el conte, ha esta el volcà i de segur que el coneixeu. Mescleu en un pot vinagre i bicarbonat amb un poc de colorant i es produirà una reacció química efervescent. Açò es degut a què quan l'àcid acètic (vinagre) es mescla amb una base (bicarbonat sòdic) s'allibera una gran quantitat de diòxid de carbó, obervant-se l'espuma que es produeix, similar a una erupció volcànica. Se li pot afegir un poc de sabó rentaplats.
Per tal que s'assemble un poc més a un volcà, hem envoltat el got de plastilina.
Després, com no, la fitxa corresponent.
I a més, Eva ens ha sorprès amb un experiment químic que ha fet en sa casa. Ha tingut un ou a dins d'un pot ple de vinagre durant dos dies. El resultat, que el podeu veure a la foto, consisteix en que el vinagre dissol el carbonat càlcic de la corfa i la clara es torna més gomosa i transparent (açò es coneix com osmosis).
Ací teniu a la nostra científica explicant el seu experiment. Molt bé Eva!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada