dimecres, 2 d’abril del 2014

SAPO i SEPO, SEPO i SAPO

  SAPO i SEPO són gripaus. Sapo és alt, de color verd, amigable, madur i relaxat; Sepo és més baixet i gruixut, més seriós, irritable i inmadur. Amb els dos hem passat dos vesprades d'allò més agradables i divertides gràcies a les seves aventures.

  Arnold Lobel, el creador de Històries de ratolins, té una deliciosa col·lecció de quatre llibres, amb cinc històries cadascú, sovint humorístiques i a vegades commovedores, que relaten allò que esdevé a aquestos amics: resistir-se a unes galetes, perdre's al bosc, intentar ser valents... Aquesta col·lecció ha sigut recentment recuperada per Alfaguara. En principi apareix recomanada per al primer cicle de Primària, però no ens hem pogut esperar.

  El primer llibre que hem treballat, Sapo y sepo inseparables, ens ha apassionat i el recomanen sense cap tipus de dubte. A més, ens ha servit per a reflexionar al voltant dels malsons o de la força de voluntat (alguns no sabien ni que la tenien). Quan hem anomenat alguns dels nostres malsons, per exemple, han rememorat zombis, talls de colls i de cames, caigudes per forats foscos i altres horrors semblants. En quant a la força de voluntat, alguns la tenen quan no peguen als seus germans quan aquestos fan alguna malifeta o quan s'han d'acabar un dinar que no els agrada gens ni miqueta.

  Avui hem representat també El jardí. Dani Cardona ha fet meravellosament de Sepo (divertidíssim) i Raül Arnau de Sapo (més tranquil i contingut). Ací teniu 2 instantànies del moment 


  D'aquest conte, El jardí, és va fer una animació als 80 amb plastilina. Vos deixe l'enllaç. Està en anglès però amb el treball del conte a l'aula i amb nivell dels xiquets en la llengua de Shakespeare, no crec que tinguen cap problema en gaudir-lo.


  A més, vaig adaptar els recursos que ofereix l'editorial per a cursos superiors amb les següents fitxes. Algunes les hem fetes ja i altres les anirem fent al llarg de la setmana.








  La setmana pròxima, un altre llibre de Sepo i  Sapo al nostre taller de gèneres textuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada