dimarts, 14 de maig del 2013

PLANETES I ESQUIROLS

   Com ens ho hem passat de bé avui en la nostra excursió que hem fet al Grao de Castelló! Hem estat al planetari, on no només hem aprofundit els nostres coneixements al voltant de l'espai, sinó que hem vist fenómens físics sorprenents i una expossició de les illes Columbretes. Sorprenentment, no ens ha plogut i hem pogut anar a dinar al pinar, on hem estat més temps perseguint esquirols que tirant-nos pels agrunsadors. 



   El primer que hem fet és esmorzar. De fons, el rellotge de sol de Ripollés, que els xiquets han pensat que era: una guitarra, un violí, dos cordes, un joguet trencat, un monstre... 

 

   Mentres esperàvem ens ho passat molt bé amb els espills còncaus i convexes i una treballadora de Parcs Naturals ens ha fet una visita per l'expossició de les illes columbretes que hi ha als sótans del planetari. 


   També hem prés nota d'alguns efectes de les ones sonores i he intentat explicar-los el funcionament del péndul de Foucault. 


   Alguns han tingut un poquet de por quan les llums s'han apagat i Nayara pensava que les cadires anaven a eixir volant... però un abraç i sentar-se a les meves cames ho soluciona tot. 
  

   Tinc la sensació que als xiquets els ha fet més il·lusió veure i donar de menjar als esquirols que el planetari. 


   Ens encanta escalar!


Hem acabat molt cansats però ens ho hem passat bé, ha sigut profitós, didàctic i prou económic. No podem demanar més. 

5 comentaris:

  1. Ja entenc perque Alicia insistia tant ahir en que volia anar a vore les Illes Columbretes.
    La veritat es que per lo que m'ha contat s'ho va passar molt bé i quant varem arribar a casa després de la dutxa, es va quedar rendida.

    ResponElimina
  2. Jajajaa, ya me contó Lucas que había visto la ardilla subir al arból y que quería cogerla, nos ha enseñado la prueba de su determinación en su brazo, ya que tiene un arañazo pero no me esperaba las fotos... ¡Que bueno!

    ResponElimina
  3. Lucia tambe volia anar a les illes columbretes i vol tornar al planetari, ja feia plans pa les excursions q ella diu q tenen q fer l.any q be la veritat es q parles en qui parles tots van vindre la mar de contents.

    ResponElimina
  4. Ja tinc ganes de fer una altra... Als xiquets els fa molta il·lusió això de passar una nit fóra de casa... Ja veurem si a l'horta de la veritat...

    ResponElimina
  5. Jajajajaja siii ... siiii... a mi raul ma dit q te moltes ganes de tornar d'excursio ... q s'ho va passar molt be i q vol quedarse a dormir en una acampada.. :)

    ResponElimina