divendres, 17 de maig del 2013

Bambolles quasi eternes

  Al taller de científics, dins del bloc al voltant de la TENSIÓ SUPERFICIAL, allò que hem fet fins ara ha sigut trencar-la mitjançant el sabó i veure l'efecte que produeix açò amb diferents materials (colorant, orenga,  cartró).


  

   Avui hem intentat fer tot el contrari: potenciar i augmentar la tensió superficial i per això hem gastat la glicerina. Els he ensenyat la glicerina líquida concentrada i els he explicat com aquesta fa que les gotes d'aigua que estan a la part de dalt "s'agafen les mans més fort i coste més que se separen". La millor forma de comprovar-ho era fent bambolles amb sabó de glicerina. Ens ho hem passat d'allò més bé i hem comprovat un efecte sorprenent.... 

 

   Ens ha costat moltíssim fer bambolles amb un embut gran i totes les que ens eixien eres xicotetes; no obstant, d'un embut xicotet podien eixir bambolles enormes. Ens ho hem passat molt bé, excepte Raül A i Nayara, que s'han sincerat i m'han dit que pensaven que s'ho passarien millor (a ells els ha tocat l'embut gran). 


   Afortunadament, encaixe bé les crítiques, jejeje 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada