dimecres, 29 de maig del 2013

L' autorretrat de Klee

   Klee va fer al llarg de la seva carrera molts autorretrats, alguns molt fidedignes i altres més abstractes però potser siga aquest Según el dibujo, que en realitat és una litografia que consta de 75 peces i fet a aquarel·la, la que més fàcil siga de seguir pels xiquets. La va crear al 1919, en la mateixa època que sorgix a Munich amb la fallida República dels Soviets i a la que comentava que el seu art "havia de ser alguna cosa més que curiositats per a snobs capitalistes".




   Ens hem bassat en aquesta obra, no per a imitar-la, sinó per a treballar l'autorretrat. Amb una foto en gran que teníem al costat, ens hem fet el nostre autorretrat. Primer, al dibuix, calia tindre clar que només volíem representar la part superior del cos i que havíem d'indicir, una vegada fet el cap, en els seus detalls: ulls, parpelles, celles, orelles, nas, pels... A l'hora de pintar-lo he posat al seu abast uns quants recursos i cadascú ha agafat el que més li agradava. D'aquesta manera vos podeu trobar autorretrats fets amb aquarel·la i altres amb pintures de fusta o amb rotoladors. 





 

 

 

 

 

 

   El més revelador d'aquesta sessió: que han tingut llibertat per a fer allò que han volgut i com ho han volgut i que han gaudit molt. A més, han eixit guapos, o no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada