dilluns, 28 d’octubre del 2013

FIGURES

  Les últimes dues setmanes, al nostre taller d'Educació artística hem realitzat dues versions de dues obres similar del nostre nou artista favorit: Jackson Pollock. Fixeu-vos en les interpretacions d'aquestes figures "pollockianes".

Raül G: una estàtua d'un xiquet.
Alba: un home passejant.
Blanca: un home caminant pel foc.
Aitana: un papà tontet.
Alicia: un gos de peu.
Eva F: un àngel.
Raül A.: un home amb una red pescant peixos.
Alejandro F.: un home mossegat en el cap i què té sang.
Aaron: una creu amb dos peus.
Alejandro M: un hombre quieto.
Daniel: un extraterrestre que fa bambolles.
Héctor: un robot.
Lucia: un fantasma.
Daniel E.: un petardo gran què ha explotat.
Marina: una calavera.
Vicent: un esquelet.

  Després d'aquestes visions es van quedar trastocats quan els vaig que tots tenien raó perquè el pintor només li havia ficat de nom Figura, i això volia dir que allò que cadascú interpretara, era correcte.

  La primera setmana vam realitzar la figura en positiu, ratllant el fons del quadre amb llapisos de fusta i aplicant el drip painting al contorn de la figura que havíem picat prèviament. Després la vam pegar i els xiquets van quedar prou contents del resultat.

  La segona setmana vam realitzar el negatiu de Figura, amb un fons de color o negre, en cartolina gran i per parelles. La figura la vam ratllar aquesta vegada amb ceres molles i també les vam picar. A més, el drip-painting el vam aplicar al fons, però només amb el blanc. Molts d'ells no vam poder resistir-se a cambiar el color de la cartolina i no vaig poder oposar-me a aquesta decisió tan clara i creativa. A més, vaig voler que no només reproduïren un quadre, sino que també aportaren alguna cosa pròpia. D'aquesta manera van dibuixar una silueta de forma lliure (una estrella, un bou, una bola, un coet) que els ajudava a desenvolupar la història d'aquesta figura i a posar-li nom (Bou embolat explotant en l'espai; Astronauta passejant en un coet, Home de les estrelles; Home perdut en el laberint...).  

              

         

  Vam embrutar una miqueta el pati, però ens ho vam passar d'allò més bé.


  L'art abstracte multiplica el seu potencial quan és observat pels ulls dels xiquets.

1 comentari:

  1. Mira que vos agrada "pringar", és el més divertit i els dibuixos han quedat molt bé. Hi ha que veure quina imaginació que tenen.

    ResponElimina