dilluns, 16 de setembre del 2013

UN NOU ARTISTA, UN NOU ESTIL: JACKSON POLLOCK

Com ja vos vaig comentar, aquest curs, després d'articular l'any passat el taller de plàstica mitjançant l'obra de Paul Klee, hem de fer un pas endavant. Vullc obrir les perspectives i capacitats artístiques dels xiquets abordant diversos autors. El primer d'ells, és Jackson Pollock, què està considerat un dels pintors més importants dels Estats Units al segle XX. La seva obra, referent en el moviment de l'expressionisme abstracte, pense que serà un bon vehicle per a explorar altres vessants i tècniques plàstiques.



La primera obra, tota una explossió de color, havia de tindre un caràcter espontani i aleatori i és per això que vam utilitzar per a pintar només unes caniques i una caixa. Cadascú va interpretar i va veure una cosa diferent: 50.000 mininos ratllats, caques de colors, serps de colors, boles, sargantanes mortes de colors, el foc del bou embolat, rajos, 60.000 boles xocant-se, arc de Sant Martí, un mamarratxo, una carrera de motocrós..


Primer, vam col·locar gotes de pintura en una cartolina, cadascú amb els colors i la quantitat que va voler, per a després posar-la en una caixa i tirar tres caniques, que anaven movent i movent la pintura.
 

S'ho van pasar d'allò més bé! Ja veurem com va evolucionant aquest projecte...

1 comentari: