dimarts, 23 de juny del 2015

A PARTIR D'ARA...

A partir d'ara comence un nou camí... És per això que ja de cara al curs que ve i a la pròxima promoció de xiquets de la que vaig a ser tutor a partir de setembre he creat un altre blog. 
Aquest es queda com a regal per als meus galls (i gallines), per a Lucas, Blanca, Aitana, Paúl, Maline, Fernàndez, Aaron, Raül, Marina, Daniel, Cardona... i tots els demés. 

Ara podeu seguir les meves andances pedagògiques a: 


dimecres, 15 d’abril del 2015

ENS TORNEN A PUBLICAR!!!!!!


  Avui he rebut la notícia que la Revista on-line CRECIM, de divulgació científica i editada per la Universitat Autònoma de Barcelona ens ha tornat a publicar un article. Aquest versa al voltant d'un dels nostres blocs del taller de ciència, el qual vam realitzar l'any passat a 5 anys: la pressió atmosfèrica. Uns pocs experiments amb els quals jo i els xiquets van gaudir molt i dels que no tinc molt clar si encara se'n recorden. 


  De totes maneres, ho faig públic per a què ho pugueu consultar. 

  Podeu fer clic al següent enllaç o clicar en la imatge inferior. 

  L'esperit de la classe dels galls continua viu i això em fa molt feliç. 


dimecres, 4 de març del 2015

Les senyoretes d'Avignon

  Recordant vells temps...


  Aquest any, com a mestre de reforç estic fent moltes coses a les classes de 3, 4 i 5 anys de la nostra escoleta. Ja sabeu com m'apassiona l'art i amb les tutores de 5 anys hem finalitzat un projecte de plàstica d'Henry Matisse i ara hem començat un de Picasso.

  Les obres del malagueny no són fàcils però sí que el seu estil ens està permetent una aproximació a les diferents perspectives posturals, fent múltiples combinacions amb els elements corporals picassians més tòpics i, a més, passant-ho d'allò més bé.

  Si amb el Guernica es van quedar molt impactats amb Les senyoretes d'Avignyon no ha estat menys. Ixes cares tan rares, ixes dones nues, ixos cossos que pareixen egipcis... Vam arreplegar dades al voltant de l'obra, hem seccionat les seves parts i hem fet una gegantina versió. A ella podeu trobar aquarel·la, tèmpera, pintura a l'oli, ceres raspades damunt de diferents textures i paper de seda i crepé arrugat i encol·lat en diferents capes.



Baix hem col·locat un gran cartró a modus de marc que els xiquets han decorat com han volgut.



  Hem necessitat una setmana, però el resultat crec que és molt satisfactori. M'haguera agradat que ens donara temps per a treballar a Picasso amb els meus xiquets de l'any passat, però tenen tota una vida per davant i molt de talent per aplicar.


  Vos afig una presentació que he fet per si voleu aproximar-vos a aquest artista.
                                                           Presentació Picasso
  Espere que vingueu a veure l'expossició.

  Un hurra pels xiquets de 5 anys! Hip, hip...

dimecres, 21 de gener del 2015

EL NOSTRE POEMARI

  El temps va passant, els meus xiquets ja s'han fet majors (grans no, perquè això sempre ho han sigut)... però jo continue arreplegant i perfeccionant alguna de les cosetes que vam treballar al llarg de dos cursos.

  Una d'ixes coses va ser el poemari infantil que recitàvem abans d'anar-nos a casa, o mentres descansàvem per a relaxar-nos, o quan treballàvem algún projecte de treball... Amb elles es pretén, no tant treballar la lectoescriptura, sinò l'animació a la lectura, el plaer de sentir un text poètic, de recitar-lo amb l'entonació adequades... 

   Ací vos deixe l'enllaç amb la presentació que he fet a Slideshare. Espere que vos agrade. Es recordarà algun dels meus xiquets i xiquetes d'alguna d'elles? 



    A més, ja vos avise que encara publicaré alguna entradeta més, ja que ens van a publicar una de les nostres actuacions a una revista científica. Ja vos contaré...