dijous, 12 de desembre del 2013

EL GRÚFAL

  Aquestes dos últimes setmanes, en el taller de gèneres textuals, hem treballat El grúfal. Aquest fantàstic conte de Julia Donaldson, d'origen anglés i que ha traspassat múltiples fronteres i llengües, ens conta la història d'un intel·ligent ratolinet que s'inventa un monstre, el grúfal, per tal que una serp, un mussol i una guineu no se'l mengen. Això sí, resulta que el grúfal existeix de veritat i que se'l vol menjar a ell també. Si voleu saber com finalitza el conte... pregunteu-li als meus xiquets. S'ha realitzat una pel·lícula curteta al voltant d'aquesta història però no he pogut aconseguir-la.

Per a treballar-ho ho hem contat una vegada cada sessió i l'hem analitzat amb profunditat:
  * Existiran de veritat? Alejandro F diu que son tio Javi, què no diu mentides, l'ha dit que sí, i que viuen al bosc de Vilafamés...
  * Personatge principal.
  * Personatges secundaris.
  * Escenari.
  * Resum.

  No podia faltar la representació del conte amb tots els personatges i un ratolí que es sabia el text quasi de memòria. Raül Arnau coneixia les frases clau del seu personatge: Un grúfal és un grúfal i tot el món sap què és!, o "Quin animal més ximplet i tontet. Aquest grúfal sóc jo qui s'ho ha inventat"... Ens ho hem passat d'allò més bé i hem aplaudit als artistes.

 

  Després en classe hem fet la nostra careta del grúfal per tal de poder jugar en casa o en el carrer i contar-li als pares com és aquesta bèstia amb terribles ullals, unes urpes mortals i una boca ferotge amb les dents com punyal.? També us incloc el model d'una titella per si voleu fer-ho en casa.

 

  I a més, ací teniu l'enllaç per a treballar algunes activitats interactives al voltant d'aquest conte. Estan en anglés però tenint en compte el seu nivell d'angés... de segur que poden fer-les.

www.gruffalo.com

  Espere que vos agrade.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada