dissabte, 2 de març del 2013

LA CIÈNCIA D'UN OU

Després de les anteriors sessions del taller de científics, on hem treballat diversos aspectes de la densitat, ara tocava que s'adonaren que podíem modificar la densitat de l'aigua o, com ells ho entenen, donar més força a les gotetes per que puguen fer que un ou flote. 


Teníem tres elements: sal, farina i rent i calia que feren hipótesis i comprovar quin d'aquestos ingredients era el que augmentava la densitat de l'aigua. En cadascun dels gots teníem ous i vam afegir un element. Només va fer la hipòtesi correcta en primera instància Daniel Escudero i va encertar que era la SAL. Però al nostre taller allò més important no és fer la hipòtesi correcta, sinó aprendre després d'equivocar-nos.

 D'aquesta manera raonavem perquè flotem més fàcilment en l'aigua de la mar que en la de la piscina. 

 No sé si només ho hauran entés, però açò és només la primera aproximació amb la ciència i el métode científic i el camí... es llarg... però apassionant. 


1 comentari:

  1. Lucia em va dir que flotava amb aigua i sal i la primera vegada en van possar tan poqueta que el ou no flotava, es va quedar tota despaga, despres eu vaig preguntar perque jo no m.arrecordava i al possar mes cantitat de sal ja va flotar, es va passar tot el rato de casa traent i possant el ou

    ResponElimina